Floralyze: hét datagedreven natuurbeheerplatform

Met het lanceren van Floralyze krijgen ecologen, beleidsmedewerkers en groenbeheerders nieuw gereedschap in hun gereedschapskist. Automatische, kwantificeerbare analyses van plantensoorten! In deze blogpost stellen we Floralyze en onszelf voor.

Wat is Floralyze, en hoe werkt het?

Floralyze gebruikt slimme AI modellen om plantensoorten te herkennen op basis van dronebeelden en luchtfoto’s. Deze waarnemingen worden omgezet in GPS posities die als polygonen op een kaart worden weergegeven. Tegelijkertijd worden statistieken verzameld over de waarnemingen zoals het aantal waarnemingen, de gemiddelde oppervlakte per waarneming en het totale oppervlakte van alle waarnemingen. Al deze informatie is voor jou als gebruiker beschikbaar via het handige dashboard.

Wie zit er achter Floralyze?

Wie zit er achter Floralyze? Dat zijn wij, Ecogoggle. Een High-Tech ecologisch adviesbureau dat zich inzet voor de natuur en de biodiversiteit. Sinds 2018 helpen we onze klanten, zoals Staatsbosbeheer en Provincie Zuid-Holland, met het in kaart brengen van de natuur met behulp van Artificial Intelligence (AI). Met het lanceren van Floralyze zetten we een nieuwe stap in onze dienstverlening en maken we onze technologie breed beschikbaar!

Wat kan Floralyze voor jouw organisatie betekenen?

Goede vraag! Floralyze kan op verschillende manieren ingezet worden. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • Het in kaart brengen van Invasieve exoten
  • Het meten van de effecten van verschillende beheersmaatregelen
  • De vitaliteit (soorten diversheid) van een natuurgebied meten
  • Beheerkaarten maken op basis van voorkomendheid en verspreiding van soorten

Zoals je kunt zien verschillen de usecases. We gaan dan ook graag (kosteloos en volkomen vrijblijvend) met jou in gesprek wat Floralyze te bieden heeft.

Voor nu; leuk kennis gemaakt te hebben!

Bedankt voor het lezen!

Wil je zelf aan de slag met Floralyze? Dat kan. Klik op de onderstaande knop om kosteloos en vrijblijvend kennis te maken met Floralyze.
Aan de slag

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Geen onnodige spam, beloofd.